Един милион дози от руската ваксина срещу Ковид-19 Спутник V

...
Един милион дози от руската ваксина срещу Ковид-19 Спутник V
Коментари Харесай

Пробив в ЕС. Австрия купува 1 млн. руски ваксини

Един милион дози от съветската ваксина против Ковид-19 " Спутник V " купува Австрия, макар че медикаментът няма утвърждение от Европейската организация по медикаментите.

Федералният канцлер Себастиан Курц съобщи след диалог с посланика на Русия в Австрия Дмитрий Любински, че двете страни минават последните метри преди завършване на договорката и е евентуално имунизациите да бъдат поръчани още идната седмица. Той изрази удовлетворение от полученото увещание, че съветската страна ще съблюдава договореностите за доставка. В момента се прецизират елементи по договорката, добави Курц.

Възможно е първите количества да дойдат още идната седмица. Според договореностите през април Русия ще достави 300 000 дози, през май - 500 000, и през юни - остатъка от 200 000 дози.

Руската ваксина " Спутник V " към момента не е утвърдена публично от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) за потребление в страните от Европейски Съюз. Не е ясно дали Австрия ще изчака решението на европейския лекарствен регулатор или ще изиска " спешно позволение ".

По преценка на експерти ЕМА ще даде през юни зелена светлина за потребление на " Спутник V ". Възможно е след доставката Австрия да изчака разрешението на европейския лекарствен регулатор и по-късно да стартира да ползва съветската ваксина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР