Един живот ми стига, за да остана вечна“, е цитат

...
Един живот ми стига, за да остана вечна“, е цитат
Коментари Харесай

Мрежата гърми: „Един живот ми стига, за да остана вечна“. Нинова: Откъде намериха това за мен?

„ Един живот ми стига, с цел да остана безконечна “, е откъс от стихотворение, което Корнелия Нинова е писала в ученическите си години и то е оповестено през 1982 година в мизийския вестник „ Работнически порив “.
Със стихотворението се похвали самата лидерка на Българска социалистическа партия във фейсбук профила си през днешния ден. Причината да си спомни за него е обява на уеб страницата на БНР от тази заран, озаглавена „ Из поетичните опити на Корнелия Нинова “.
„ Живей по този начин, че да останеш безконечен “ – прокламира в стихотворението си „ Един живот “ тогава седмокласничката Корнелия Петрова, в този момент водач на българските социалисти.
„ Корнелия е останала в съзнанието ми като един упорит човек, човек, който реализира задачите си, при нея отвод няма. Не мога и няма да стане – при нея нямаше и като ученичка. Тя знаеше какво желае и с всички старания постигаше задачите си “, описа в обявата Петя Тодорова, която познава водача на Българска социалистическа партия от ученическите години.
„ Днес БНР ме изненадаха. върнаха ме 40 години обратно. Откъде откриха това за мен не знам. Честит празник на всички дребни и огромни поети и поетеси “, е написала Нинова в профила си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР