Един гражданин на Република Северна Македония и трима сирийци със

...
Един гражданин на Република Северна Македония и трима сирийци със
Коментари Харесай

Ври и кипи в Силистра: Униформени задържаха четирима мъже за трафик на хора, сред тях имало и…

Един жител на Република Северна Македония и трима сирийци със статут на пребиваващи в България чужденци са арестувани край Силистра при два случая на подкрепяне на непознати жители да преминат без позволение през държавната ни граница. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.
В ранните часове на 30 декември 2023 година група от 12 сирийски жители е арестувана при опит да премине през границата на страната. Заедно с тях са арестувани и двама мъже – жител на Република Северна Македония и сириец, непрекъснато пребиваващ в България, които са съдействали на групата да премине нерегламентирано границата. Всички арестувани са привлечени към наказателна отговорност, като жителят на Република Северна Македония е упрекнат и в непокорство на полицейските разпоредби и ръководство на автомобил след приложимост на наркотични субстанции.
Първоначално трафикантите са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Силистра. В съда са импортирани претенции за задържане под стража, които са почетени и двамата остават в ареста, написа 24 часа.
Единадесет пълнолетни непознати жители, пробвали да преминат държавната ни граница, също са привлечени към наказателна отговорност.
Установено е, че ден по-рано, друга група сполучливо е минала през границата на България с Румъния. Бързите взаимни дейности на българската и румънската полиция довели до задържането на петима сирийски жители, сполучливо осъществили проекта си и напуснали Република България без да имат право. Двама от тях са имали ролята на трафиканти и са подпомагали останалите да изоставен България. Те са арестувани, като следва през днешния ден да бъдат прегледани в съда настояванията на Прокуратурата за непрекъснатото им задържане. Един от тях към този момент е осъждан два пъти за ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. А другият е прочут на органите на реда по отношение на следствие за държане на опиати и ръководство на МПС след приложимост на такива.
В огромна част от пълнолетните мъже са открити документи за престояване, издадени от българските управляващи. Те не са имали право да напущат рамките на Република България. Разследването по формираните досъдебни производства и по бързите производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура – Силистра.
Според административния началник на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов за арестуваните четирима трафиканти се планува наказване отнемане от независимост от 2 до 10 години и санкция от 5000 до 20000 лв.. Чафаланов добави, че през предходната година има 71 случая на арестувани за нелегално прекосяване на границата при Силистра, като при 6 от тях е повдигнато обвиняване за трафик на хора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР