Един факт, станал публичен заради сключеното на 19 януари между

...
Един факт, станал публичен заради сключеното на 19 януари между
Коментари Харесай

Кошмар! Защо NEXO богаташът побесня

Един факт, станал обществен поради подписаното на 19 януари сред NEXO и американската комисия за скъпите бумаги съглашение, медиите от кръга „ Капитал “, както и самият Антони Тренчев, настойчиво се пробват да скрият от обществото и да го заметат под килима.

А той е, че NEXO би трябвало да върне на американските вложители най-малко 2.7 милиарда $ – сумата, завлечена до момента от тях, освен това до 1 април тази година.
-->
Именно тогава изтича срокът, до който NEXO следва дефинитивно да прекрати предлагането на продукта си на американския пазар. Мащабите са големи, тъй като става дума за 112 000 лица, а съгласно осведомени с финансовите интервенции, сумата може да набъбне с лихвите до колосалните 3.5 милиарда $. За това събитие сигнализира в профила си във фейсбук още предходната седмица и някогашният евродепутат Николай Бареков.

В съглашението сред NEXO и американския регулатор е записано, че компанията би трябвало да прекрати предлагането на продукта си до 1 април

Споразумението е обществено, тази сума е категорично посочена в него, а основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс удостовери в свое изказване, че фактически NEXO би трябвало да осведоми всички американски вложители да извадят активите си от платформата – т.е. да върне всички пари, които е получила от американците.

Главният прокурор на Ню Йорк показва, че NEXO трябва да върне парите на американските вложители

Това в действителност е огромният проблем за Антони Тренчев и компания, а късият период, в който американските вложители би трябвало да бъдат обезщетени, сигурно изважда от равновесие обвинения за пране на пари, компютърни измами и данъчни закононарушения. Което изяснява и нервността му от телевизионния екран.

Защото можем занапред да предположим какви дейности ще подхващат американските правосъдни органи, в това число ФБР и тамошната прокуратура, в случай че се окаже, че парите ги няма и 112 000 души ще би трябвало да пият по една студена вода с помощта на родните криптомошеници. Още повече поради съмненията, че парите от дълго време са изхарчени от тях за скъпи парцели в екзотични дестинации, яхти, секрети влогове в швейцарски банки, обилни празненства и картини за стотици милиони.

Интересът на „ Капитал “ и на политическите му просита към дружеството очаквано не е по никакъв начин инцидентен, тъй като се оказа подплатен с великодушни суми от NEXO за реклама, както и с крупни дарения към партията на Христо Иванов „ Да, България “. Припомняме, че компанията на Прокопиев „ Икономедиа “ е получила най-малко 1 милион лв. от NEXO, а жълтопаветната партия, цялостна с фрагменти на разградския олигарх, е спонсорирана с 400 000 лв. от 15 чиновници в криптобанката, добавя Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР