Един ден починал известен милионер, оставяйки след себе си наследство

...
Един ден починал известен милионер, оставяйки след себе си наследство
Коментари Харесай

Последното желание на милионер, който прозрял смисъла на живота

Един ден умрял прочут милионер, оставяйки след себе си завещание от милиони долари.

Преди гибелта си той съставил две завети, като прецизирал едното да се отвори незабавно, а второто след 30 дни.

Сред инструкциите в първото наследство била молбата, че преди да бъде заровен, той би трябвало да бъде облечен в избран чифт чорапи, които бил показал. Децата му неотложно занесли чифта чорапи до мястото, където подготвяли татко им за погребението, и поискали желанието на татко им да бъде изпълнено.

Но защото бащата принадллежал към общественост с доста строги традиции и закони във връзка с погребалните ритуали, те отказали молбата на фамилията.

Наследниците обяснили на църковните чиновници, че татко им е доста набожен, усърден човек и че явно има доста основателни аргументи да насочи това искане. Но енорията останала твърда в отхвърли си.

В отчаянието си фамилията отишло при енорийския духовник, кати той доста общително им споделил: „ Въпреки че татко ви насочи тази молба, когато живееше на този свят, в този момент той е в света на истината и сигурно схваща какво е най-хубаво за него. Нека бъде заровен по всички правила и без чорапи. “

Така и се случило – милионерът бил заровен без чорапи. 

30 дни по-късно децата отворили второто наследство на татко си, което гласяло следното:

„ Мили мои деца, вероятно към този момент сте ме погребали без чорапи. Знаех, че ще стане по този начин. По този метод желаех да разберете, че един човек може да има милиони, само че най-после да не може да вземе даже чифт чорапи със себе си… ”

Живеем в доста веществен свят, в който сме склонни да свързваме триумфа с материалното благосъстояние, броя на нулите в банковата сметка. Истинското благосъстояние обаче е напълно друго.

Може би задачата не е да отхапете най-голямото парче къс и да се наядете с него, а просто да усетите усета на този прелестен къс и да му се насладите?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР