Един ден бившите стопани на стафордширски териер на име Рем

...
Един ден бившите стопани на стафордширски териер на име Рем
Коментари Харесай

Изоставили опасно куче в приюта с вързани лапи и муцуна…

Един ден някогашните стопани на стафордширски териер на име Рем предали кучето за евтаназия. Сметнали, че кучето е станало нападателно и към този момент не желали да се занимават с него. Рем бил със завързани лапи и уста бил разтоварен от колата покрай приюта за кучета на име „ Хайот “ в Узбекистан.

„ Помолих да отделят кучето в настрана заграждение. Рем беше вкаран, разплетен и му оставиха храна, вода и го затвориха там “, спомня си Ирода Маткаримова, основателка на приюта.

Много чиновници на приюта се страхували даже да се приближат до заграждението, а защото кучето почнало да се нахвърля върху хората, храната му била носена на лопати. 

„ Когато се приближих до клетката, той ме погледна в очите с наведена глава. Тогава взех решение да вляза в клетката, с цел да почистя там, тъй като никой не можеше да почисти помещението – всички бяха доста уплашени. Бях в бездънен потрес, когато Рем се приближи до мен и стартира да ближе ръцете и бузите ми в символ на признателност за спасението “, споделя Ирода.

Според основателката на приюта, стафордите рядко се вземат от приюта вкъщи, без значение какъв брой добре са възпитани. Затова чиновниците на приюта решили да не дават Рам в непознати ръце.

Рем живее в приюта към този момент четири години – за това време се трансформирал в любим на всички. От „ нападателно “ куче Рем се трансформирало в благо и гальовно животно, което всякога се радва, когато види хората, избавили живота му.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР