Еделина Кънева - една от водещите солистки на Музикалния театър,

...
Еделина Кънева - една от водещите солистки на Музикалния театър,
Коментари Харесай

Еделина Кънева пее юбилейно

Еделина Кънева - една от водещите солистки на Музикалния спектакъл, ще означи 30 години на неговата сцена с концерта „ Всичките мои мъже “ на 23 ноември от 19 часа. „ Посвещавам моя юбилеен концерт на партньорството. В сходен театър човек излива душата си, а пред очите на хората минава целият му живот ”, споделя звездата.

Тя ще бъде в компанията на господата, с които е била най-често под прожекторите в Оперетата - Марчо Апостолов, Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Христо Сарафов и Богомил Спиров. Специални посетители са другите й театрални сътрудници от последните години - Орлин Горанов, Орлин Павлов и Тончо Токмакчиев. Ще звучат арии и дуети от „ Веселата вдовица ” и „ Графиня Марица ”, където Еделина Кънева прави коронните си функции. Тя ще получи аплодисменти и за другите жанрове, в които свети - освен в оперетата и операта, само че и в мюзикъла, джаза и попа. Ще има шлагери от „ Уестсайдска история ”, както и части, написани особено за Еделина и нейните кавалери. В шоуто ще вземат участие солисти, хор и оркестър на Музикалния спектакъл с диригент Юли Дамянов. Гост-диригент е Любомир Денев.

Ето и няколко линии за родената в София и приключила Консерваторията Еделина. Прави дебюта си в операта в Бургас, следват 3 сезона в храма на класиката в Лайпциг. Репертоарът ѝ включва централните партии в " Трубадур ", " Тоска ", " Сватбата на Фигаро ", " Дон Жуан ", в " Прилепът ", " Цигански барон ", " Графиня Марица ", " Страната на усмивките ", " Царицата на чардаша ", " Великата незнайна ", в мюзикълите „ Котки “, ‘’Някои го избират горещо “,  „ Уестсайдска история “, “Вълкът и седемте козлета’’. Еделина е музикален продуцент на Коледни концерти за Българска национална телевизия и Българска национална телевизия 2, основател и участник на планове в джаз и поп музиката, от 2012-а е учител в Музикалното учебно заведение „ Любомир Пипков “ - компетентност „ Поп и джаз пеене ”, а от 2017-а е музикален режисьор в „ Александра аудио ”. Гастролирала е с триумф в Япония, Германия, Франция, Испания, Израел и други. От 2000 до 2010-а е непрекъснат гост-солист на Teatro Lirico D’ Europa и  Mozart Festival Opera в Съединени американски щати. През 2018-а влезе “Мамма миа “ в Операта като Дона Шеридан.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР