econ.bgХърватският финансов министър Здравко Марич и гуверньорът на централната банка

...
econ.bgХърватският финансов министър Здравко Марич и гуверньорът на централната банка
Коментари Харесай

Хърватия иска да влезе в в процедурата за еврото

econ.bg

Хърватският финансов министър Здравко Марич и гуверньорът на централната банка Борис Вуич приканиха Хърватия да се причисли към Единния механизъм за контрол на Европейската централна банка

Хърватският финансов министър Здравко Марич и гуверньорът на централната банка Борис Вуич приканиха Хърватия да се причисли към Единния механизъм за контрол на Европейската централна банка, което е първата стъпка към влизането на страната в еврозоната. Според медии в Загреб процедурата по замяната на хърватската куна с еврото може да се случи след пет години, оповестява БГНЕС, съобщи Нова ТВ.

Членството в Единния контролен механизъм на ЕЦБ е наложително за всички членове на еврозоната, до момента в който други страни от Европейски Съюз могат непринудено да се причислят.

" Това е една от последните стъпки, които Хърватия предприе преди формалното искане за въвеждане на еврото ", се споделя в печата. Според наблюдаващи възможната замяна на националната валута с европейската през 2024 година ще съвпадне с 30-годишния от въвеждането на хърватската куна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР