E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6.

...
E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6.
Коментари Харесай

E Ink представи цветни дисплеи с електронно мастило Spectra 6 с изключително наситени цветове

E Ink показа цветни екрани с електронно мастило Spectra 6. Те ще стартират да се появяват в готовите артикули през 2024 година. Качеството и яркостта на цветовете на екраните Spectra 6 са невероятни за екраните E Ink. Цветните изображения върху тях не наподобяват толкоз разнообразни от тези на LCD екраните. Ако екраните Spectra 6 се появят в четците за книги, това ще бъде пробив. Но към този момент това ще бъдат екрани за цифрови реклами, тъй като въпреки да обезпечават красива картина, те са мудни и скъпи.

Към момента на излизане на новината E Ink не беше споделила механически детайлности за екраните Spectra 6. Това, което се знае, е, че всяка микрокапсула на цветния екран Spectra 6 ще има повече цветове микросуспензия - цветни частици, плаващи в разтвор на особено масло. В последните генерации цветни екрани E Ink всяка микрокапсула – която за облекчение може да се преглежда като пиксел - съдържа микросуспензия от четири цвята: бяло, жълто, пурпурно и циан. Микрокапсулите Spectra 6 съдържат микросуспензия от шест обособени цвята, което уголемява палитрата за обрисуване. Поне на промоционалните фотоси на екраните Spectra 6 цветовете наподобяват доста, доста ярки.
-->
Контрастът на новите артикули също е на висота. Твърди се, че съотношението на контраста на Spectra 6 е 30:1, което е два пъти по-високо от това на черно-белите екрани на компанията и към три пъти по-високо от това на предходните генерации цветни екрани. В същото време гъстотата на пикселите ще доближи 200 точки на инч, макар че това ще зависи от диагонала на екрана. Какви ще бъдат тези диагонали, компанията също не бърза да разкрие. Те биха могли да бъдат както огромни, по този начин и дребни на равнището на електронните цени.

Основният минус на екраните, основани на цветно електронно мастило, е, че опресняването на екрана лишава до няколко минути. За да реши този проблем, компанията стартира да основава електроника, която обновява единствено дребна част от изображението, карайки го да мига, да вземем за пример, с цел да притегля клиенти.

Днес за цветни електронни книги E Ink предлага две нови генерации цветни екрани - Kaleido 3 и Gallery 3 с 4000 и 50 000 цвята, които се демонстрират по едно и също време. Очевидно е, че екраните Spectra 6 ще могат да показват още повече цветове и нюанси и, което е най-интересно, това ще бъдат в действителност ярки цветове, каквито нямат нито Kaleido 3, нито Gallery 3.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР