е бил предаден“ от близък на семейството, заяви вдовицата му

...
е бил предаден“ от близък на семейството, заяви вдовицата му
Коментари Харесай

Вдовицата на убития в Конго италиански посланик твърди, че е бил „предаден“

е бил „ предаден “ от непосредствен на фамилията, съобщи вдовицата му в изявление пред италианския вестник „ Il Messaggero “, представено от Агенция Франс Прес.
БГНЕС напомня, че 43-годишният посланик бе убит в понеделник, откакто неидентифицирани нападатели направиха засада на ескорт на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации (WFP) в източната провинция Северно Киву, покрай границата с Руанда.
Телохранителят на посланика от италианските полицейски сили на карабинерите Виторио Яковачи (30 г.) и лидерът на конгоанския WFP Мустафа Миламбо (56 г.) също бяха убити. Шест индивида оцеляха при нападението.
„ Лука беше предаден от някой непосредствен до нас, до нашето семейство. Някой, който е знаел за дейностите му, е проговорил, продал го е и го е предал “, сподели брачната половинка на Атанасио Закия Седики.
Атанасио е дипломат в Киншаса от 2017 година, където живее със брачната половинка си и трите им дъщери. Той ще бъде заровен на следващия ден в родния си град Лимбиате, покрай Милано.
 Убиха италианския дипломат в Конго, атентат против ескорт на Организация на обединените нации Убиха италианския дипломат в Конго, атентат против ескорт на Организация на обединените нации
Посланикът на Италия в Демократична република Конго Лука Атанасио беше погубен в понеделник, до момента в който пътуваше с ескорт на Организация на обединените нации в източната ч...
Всекидневникът „ La Stampa “ оповестява, че през 2018 година Атанасио е изискал от министерството да удвои средствата за сигурността на посолството от двама на четирима карабинери, само че е получил отвод.
От Световната стратегия по прехраната обявиха, че са стартирани три обособени следствия на нападението - от отдела за сигурност на Организация на обединените нации, както и от италианските и конгоанските управляващи.
Според конгоанските и италианските управляващи конвоят е попаднал в засада на три километра от местоназначението си - град Киванджа, където е трябвало да посети локално учебно заведение.
от Демократичните сили за избавление на Руанда (FDLR), които отхвърлиха каквото и да било присъединяване и на собствен ред насочиха обвинявания към членове на армиите на Руанда и Конго.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР