Двукратният шампион в MotoGP Кейси Стоунър заяви, че заводските пилоти

...
Двукратният шампион в MotoGP Кейси Стоунър заяви, че заводските пилоти
Коментари Харесай

Стоунър с обвинения към Роси и Винялес за неуспешния сезон в MotoGP

Двукратният първенец в MotoGP Кейси Стоунър съобщи, че заводските водачи на Yamaha Валентино Роси и Маверик Винялес също би трябвало да бъдат упрекнати за слабостите на конструктора им през сезон 2017. Годината бе най-лошата за японския отбор от цяло десетилетие след внезапния спад в представянето през втората половина от годината.
Винялес стартира сезона с три победи от първите пет кръга и поведе в класирането с 26 точки. Новото показано шаси по средата на сезона обаче не пасна на водача и това постави завършек на възможностите му за първа купа. Испанецът и Валентино се оплакваха главно от липса на сцепление със задната гума, а в края на сезона Доктора съобщи, че мотоциклетът от 2016 година е бил по-добър от новия.

Стоунър е наясно, че проблемите на Yamaha са труднопредвидими и не е елементарно да се дискутират, само че все пак счита, че водачите имат виновност за обстановката: " Отстрани е мъчно да се дава мнение. Маверик стартира сезона с доста убеденост след триумфи в предсезонната подготовка. След няколко произшествия обаче е доста елементарно да загубиш тази убеденост, както и посоката си. По мое мнение проблемите на Yamaha бяха свързани основно с водачите им. Естествено, във всичко има плюсове и минуси, само че в случай, че първоначално си най-хубавият, няма по какъв начин единствено поради мотора да не можеш да влезеш в топ 10 ", разяснява Стоунър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР