Двукратният шампион на САЩ по фигурно пързаляне Джон Кафлин се

...
Двукратният шампион на САЩ по фигурно пързаляне Джон Кафлин се
Коментари Харесай

Светът на спорта потъна в траур! Самоуби се двукратен шампион

Двукратният първенец на Съединени американски щати по фигурно пързаляне Джон Кафлин се самоуби, оповестиха американските медии без да разкриват повече детайлности. Известно е единствено, че 33-годишният фигурист е протегнал ръка на живота си на 18 януари.

Това става единствено ден, откакто получи краткотрайна възбрана да се занимава с всякаква спортна материя, написа Блиц.

Наказанието е наложено от Американския център за сигурен спорт, който е организация към олимпийския комитет на Съединени американски щати и се занимава със случаи на полово и други типове посягане.

Кафлин става първенец на Съединени американски щати при двойките през 2011 година с Кейтлин Янковскас, а година по-късно печели купата в тандел с Кейди Дени, с която през 2012 година приключват втори на Четирите континента.

През последните години Джон Кафлин работеше като треньор, ефирен коментатор и рекламно лице на компания за кънки. Първоначално той получи възбрана да се занимава с фигурно пързаляне на 17 декември, а на 17 януари наказването му е доказано.

В началото на годината фигуристът разяснява, че обвиняванията против него са безпочвени, само че няма право да приказва за случая до неговото дефинитивно привършване. Така и не бяха разкрити аргументите за неговото наказване.

За гибелта на Джон Кафлин първо заяви неговата сестра Анджела Лони във „ Facebook “. Смъртта му идва единствено дни преди началото на националния шампионат на Съединени американски щати в Детройт.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР