Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети (САЩ) обмисля да пропусне оставащите

...
Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети (САЩ) обмисля да пропусне оставащите
Коментари Харесай

Лигети напуска разочарован ПьонгЧанг 2018 още преди слалома

Двукратният олимпийски първенец Тед Лигети (САЩ) обмисля да пропусне оставащите стартове от олимпийската стратегия в Пьончан и да се завърне в Европа, където да се приготви по-добре за края на сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Лигети не скри разочарованието си от 15-ото място в днешния великански слалом. Той приключи на повече от 3 секунди зад спечелилия Марсел Хиршер (Австрия) и не съумя да отбрани купата си от Сочи 2014.

Ligety’s splits.

I’m here all night, folks. #olympics pic.twitter.com/p6e9bvgw7m
— Amy Marxkors (@AmyMarxkors) February 18, 2018
" Това най-вероятно беше последното ми съревнование на тези Игри. Мислех да се пусна и в слалома, само че не съм сигурен дали има смисъл. Ще би трябвало да пускам след 70-и номер, което е прекомерно късно, с цел да имам късмет да направя положително втурване. По-вероятно е в този момент да се върна в Европа, с цел да се приготвя за оставащите стартове от Световната купа ", разяснява Лигети.

33-годишният американец се надяваше на по-добро класиране, откакто приключи пети в комбинацията в Пьончан при започване на седмицата - дисциплината, в която взе първото си олимпийско злато в Торино през 2006 година.

" Беше сложен ден. Честно казано не знам какво се обърка в гигантския слалом. Не мисля, че направих огромни неточности, само че изоставането ми е голямо. Явно ми липсваше скорост. Нямах ден в най-неподходящото време ", сподели още Лигети. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР