Двукратният олимпийски и световен шампион в спринтовите бягания Йохан Блейк

...
Двукратният олимпийски и световен шампион в спринтовите бягания Йохан Блейк
Коментари Харесай

Олимпийски шампион: Няма да участвам в Токио, ако трябва ваксина

Двукратният олимпийски и международен първенец в спринтовите бягания Йохан Блейк съобщи, че по-скоро няма да взе участие на игрите в Токио това лято, в сравнение с да се имунизира против COVID-19.

31-годишният ямайски спринтьор, считан за правоприемник на международния рекордьор Юсейн Болт, направи своя коментар след присъединяване си в съревнование, проведено от локалната атлетическа асоциация. Пред в. " Jamaican Gleaner "  Блейк - международен първенец на 100 м и в шафетата на 4х100 м от Дегу`11, сподели, че си има свои аргументи да не желае ваксина.

" Непреклонен съм, не желая ваксина - сподели Блейк. - По-скоро няма да вземам участие на олимипйските игри, в сравнение с да се имунизирам. Добре съм. Не искам да го върша, тъй като си имам свои аргументи. "

Спринтьорът има квота за трето следващо присъединяване на олимпийски игри. Досега той е спечелил общо 4 медала от най-големия състезателен конгрес - трофеи с ямайските щафети на 4х100 м в Лондон`12 и Рио`16 и сребърни медали на 100 и 200 м в Лондон`12, където бе изпреварен само от Болт. 

Друг от звездните спринтьори на Ямайка - ветеранът Асафа Пауъл (38 г.), пък съобщи през " Jamaica Gleaner ", че той евентуално няма да има избор и ще му се наложи да се имунизира. " В противоположен случай ще би трябвало да се откажа от дейния спорт ", добавя олимпийският и друкратен международен първенец.

Ямайското държавно управление разгласи проектите за имунизация на популацията, в които първи ще бъдат здравните служащи на първа линия и възрастните. Порвите 50 000 дози от препарата на " АстраЗенека " се чакат тази седмица. те са част от дарените 500 000 от Индия.

Според актуалните проекти за осъществяване на олимпийските игри в Токио, уредниците и МОК не упорстват имунизацията да е наложителен детайл за присъединяване на спортистите. Въпреки това МОК разгласи, че окуражава състезателите, които имат олимпийски квоти, да се имунизират, в символ на почитание към страната хазаин и японците. 

Вече няколко национални олимпийски комитета оповестиха, че техните спортисти ще бъдат имунизирани преди игрите. Сред тях са Литва, Унгария, Сърбия, Израел и Сингапур. А Германия, Канада, Англия и Италия, които обявиха, че спортистите им няма да минават с преимущество на имунизация, показаха вяра до началото на игрите да пристигна ред и до тях и състезателите им да имат опция да получат ваксина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР