Двукратната шампионка в турнирите от “Големия шлем” Гарбинье Мугуруса (Испания)

...
Двукратната шампионка в турнирите от “Големия шлем” Гарбинье Мугуруса (Испания)
Коментари Харесай

Трудно, но успешно начало за Мугуруса на US Open

Двукратната шампионка в шампионатите от “Големия шлем” Гарбинье Мугуруса (Испания) се класира за втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Поставената под номер 10 Мугуруса отстрани японката Нао Хибино с 6:4, 6:4 за 89 минути. Испанката започва нерешително и позволи ранно закъснение от 0:3, само че след 2:4 тя направи серия от шест следващи гейма, с което взе първия сет и поведе с пробив във втория, като до края му не позволи поврат.

Мугуруса не сподели признаци на проблем с глезена, поради който се отдръпна от конкуренцията " Western & Southern Open " през предходната седмица също в Ню Йорк. Испанката, финалистка на Откритото състезание на Австралия през януари, няма особени триумфи на " Флашинг медоус ". Тя има трофеи от " Ролан Гарос " и от " Уимбълдън ", само че в Ню Йорк в никакъв случай не е прекосявала осминафиналите, а през предишния сезон тя загуби още в първия кръг.

Следващата съперничка на Мугуруса ще бъде избрана след мача сред Цветана Пиронкова и рускинята Людмила Самсонова, които играят сега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР