Двукратната шампионка в Големия шлем Петра Квитова (Чех) се класира

...
Двукратната шампионка в Големия шлем Петра Квитова (Чех) се класира
Коментари Харесай

8 години по-късно Квитова отново е на 1/2-финал в Париж

Двукратната шампионка в Големия шлем Петра Квитова (Чех) се класира за 1/2-финалите на Откритото състезание на Франция по тенис едвам за повторно в кариерата си. Носителката на две трофеи от " Уимбълдън " (2011, 2014) не беше стигала до тази фаза в Париж от 2012 година

В първия 1/4-финал от долната половина на женската скица през днешния ден поставената под №7 чехкиня се оправи с Лаура Зигемунд (Гер) с 6:3, 6:3. Бившата №2 в света продължава да няма изгубен сет от началото на тазгодишния " Ролан Гарос ".

" Това значи доста за мен, безспорно - показа 30-годишната Квитова в изявлението на корта. - В предходния ми мач бях малко по-емоционална, че съм още веднъж в Големия шлем, а в този момент към този момент съм и на полуфинал... Не съм и мечтала да бъда полуфиналистка след всичко, което се случи. В момента това е щастливото ми място. Наистина съм щастлива, че към момента съм способна да играя и да се състезавам с най-хубавите. "

В края на 2016 година чехкинята беше нападната в дома си в Простейов от въоръжен апаш, който ѝ нанесе порезни рани с нож и повреди мускули и сухожилия в по-силната ѝ лява ръка, с която тенисистката държи ракетата си. През 2019 година пък Петра беше преследвана от серия травми в същата ръка.

Нейна съперничка на полуфиналите във френската столица ще бъде американка. Тя ще бъде избрана в конфликта сред сънародничките Даниел Колинс и София Кенин, които играят сега на централния корт " Филип Шатрие ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР