Двуколесната машина патрулира в големи открити зони, което обикновено изисква

...
Двуколесната машина патрулира в големи открити зони, което обикновено изисква
Коментари Харесай

Изкуственият интелект навлиза и в охранителния бизнес

Двуколесната машина патрулира в огромни открити зони, което нормално изисква забележителен личен състав. На фона на дефицита на работна ръка в бранша и възходящите ограничения за сигурност, в последните шест месеца швейцарската компания Securitas AG употребява патрулиращ робот, създаден от започващата компания Ascento при Федералния механически университет (ETH) в Цюрих.

Ascento споделят, че техните патрулни роботи обезпечават в допълнение равнище на сигурност и покачват оперативната успеваемост. Машините са тествани на няколко натоварени охраняеми обекта, в това число швейцарско железопътно хранилище. Роботът има сгъваеми " крайници ", които се прибират при потреблението на двете колела. В главата му са ситуирани компютърът, батерията, датчиците и основаният в облака изкуствен интелект (ИИ).

„ Може да минава през еднакъв терен и през трудности, даже може да изкачи едно или две стъпала, тъй като използваме колела и крайници “, споделят от Ascento. Термокамерата на робота открива хора и транспортни средства, до момента в който 360-градусова камера снима покрайнината. Роботът може да комуникира „ онлайн ” с оператор в надзорен център.

Ascento...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР