Двубоят на Етър срещу Локомотив (Пд) не беше отложен и

...
Двубоят на Етър срещу Локомотив (Пд) не беше отложен и
Коментари Харесай

"Етър" все пак игра днес и загуби от "Локо"

Двубоят на " Етър " против " Локомотив " (Пд) не беше отсрочен и се игра, макар че през вчерашния ден целият тим на великотърновци беше подложен под карантина от локалното подразделение на РЗИ поради седем случая на COVID-19 в отбора. В петък четирима футболисти на " Етър " дадоха позитивни проби, а през вчерашния ден - още един плюс двама други чиновници на клуба.

Часове преди мача не бе ясно какво ще се случва, като дублиращият отбор на " виолетовите " имаше подготвеност да излезе, защото наредбите на БФС са безапелационни - мач се анулира при 10 позитивни теста за COVID-19. Днес обаче от РЗИ-Велико Търново анулираха вчерашното си решение и разрешиха на всички футболисти, които са дали негативни проби да играят.

Липсата на петима играчи, а и положителната форма на " Локомотив " обаче си споделиха думата и " Етър " загуби с 1:3 семейството си от VI кръг на Ефбет лига. Капитанът на " Локомотив " Димитър Илиев откри в 25-ата мин., нападателят на великотърновци Преслав Боруков изравни в 33-ата мин., само че последваха още две попадения за пловдивчани. Точно преди почивката португалецът Диниш Алмейда вкара след осъществяване на ъглов удар, а в 86-ата мин. Георги Минчев оформи крайния резултат.

След края треньорът на " Етър " Петко Петков бе доста обиден, че мачът не е бил отсрочен. " Ситуацията с карантината, наложена от РЗИ не е естествена. В България обаче никой в никакъв случай не трябва държан виновен за дейностите си и по тази причина сме на това състояние. Ако някой ни е нарочил за изпадане, то просто да си каже. Не е обикновено да нямаме тренировки цяла седмица и най-после да излезем да играем професионален футбол. Ние не сме упражнявали обикновено цяла седмица и през днешния ден в 12 часа ни събраха, с цел да играем мач, това обикновено ли ви се коства?! Поздравявам момчетата за изиграния мач. Имах трима юноши, които през вчерашния ден играха 90 минути за юношеския мач. Няма по какъв начин да им пожертвам здравето като играят 90 минути. Аз в никакъв случай не съм гледал съдийството, само че нещата към нашият клуб стават доста странни. Мога обаче да потвърдя, че ще трябват доста пот и сълзи, до момента в който изпадне " Етър ". Но обстановката е неуместна и е време някой да излезе с пояснение, желаеме да получим отговори от хората в БФС, които да ни слагат в тази обстановка ", разяснява Петков.

Наставникът на " Локомотив " Бруно Акрапович съобщи: " След като имахме дуел в четвъртък, малко отмора и пътешестване до Велико Търново. Но знаехме за характера на момчетата. Говорихме доста и тренирахме тактически. " Етър " играят стимулирано и знаят по какъв начин да основават положения. Можехме да вкараме още голове, само че е значимото, че спечелихме трите точки. Повлия и на двата тима това, че дуелът можеше да бъде отсрочен. Не знаехме дали ще се играе мача часове преди този момент. Поздравявам треньорът им, тъй като е намерил метод да стимулира по този метод играчите си. Оставиха сърцата си на терена. Пожелавам всичко да е наред и да се оправят футболистите им. Противникът имаше доста положения, тъй като губехме централизация. Няма лесни мачове. "

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР