Двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази

...
Двойното гражданство за министри трябва да отпадне, защото в тази
Коментари Харесай

Борисов: Забраната за двойното гражданство за министри трябва да отпадне

Двойното поданство за министри би трябвало да отпадне, тъй като в тази динамичност доста съумели българи живеят на открито, не желаят да си заменят двойното поданство, а можем да ги използваме като министри и ще бъдат сполучливи. Ще настояваме с сътрудниците, в случай че намерим единодушие сред трите партии. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти.
Прочетете още
„ Визирам сполучливи български жители в чужбина, изясни той, само че не посочи дали засяга двойно поданство от Европейски Съюз, или от трети страни. Ако нагледно казано сте в Канада, вместо да става тук проблем, че ставаш министър - умерено можеш да дойдеш, да си министър, а по-късно да си отидеш да живееш в Канада, без да се отказваш от поданството. Имахме подобен казус, той излезе нелепост, излезе с  политически вреди, излезе с всеобщо говорене за нещо, което... “, изясни Борисов. Запитан дали засяга Кирил Петков, той изясни: „ Визирам съумели български жители в чужбина, които да можем да ги притеглим в изпълнителната власт. “

На въпрос дали това ще важи и за Турция, Борисов отговори: Убеден съм, че и в Турция има български жители или с двойно поданство, които умерено биха могли да бъдат употребявани, в случай че са толкоз положителни, и давам образец с Илхан Кючюк. Той е български жител и в случай че е от Турция, има ли проблем да пристигна да стане министър? Затова споделих - с сътрудниците от двете групи ще обсъдим всеки един подробност, ще отговорим на всяко едно терзание и най-после ще имаме нещо, които да работи за европейско развиване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР