Двойно повече ще са линейките в София. Това стана ясно

...
Двойно повече ще са линейките в София. Това стана ясно
Коментари Харесай

Двойно повече линейки в София

Двойно повече ще са колите за спешна помощ в София. Това стана ясно от брифинг на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той отговори на въпросите на публицисти в двора на Центъра за незабавна здравна помощ - София министърът, дружно с шефа на центъра доктор Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от Пожарната.

Осигурени са още 10 коли за Спешната здравна помощ в София, в сряда ще се получат и 17 оборудвани нови коли за спешна помощ, заяви проф. доктор Костадин Ангелов.

„ Имаше усложнения в обслужването на пациенти в София. Затова взехме решение с министър Христо Терзийски и по предписание на премиера Бойко Борисов да се обезпечат в допълнение коли за Спешната здравна помощ и по-специално за територията на София, където е най-големият проблем. Имаме 25 коли за на ден дежурство разполагаем. От през днешния ден с още 10 коли екипите ще бъдат увеличени с съвсем 50% и се надяваме от през днешния ден да няма проблем с извозването на пациентите от вкъщи им до лечебните заведения “, зави Ангелов.

„ В сряда ЦСМП - София град и област ще получи 17 оборудвани нови коли за спешна помощ, които да бъдат включени към екипите, които обслужват жителите на територията на град София. Така ще подобрим извозването на пациентите. Основният проблем, на който се дължеше обстановката с чакането на хората, които имаха потребност от екипи, се дължаха на затрудненото приемане на пациенти в лечебните заведения “, добави той.

Има към 40 000 интензивни кревати в България, в София са 12 000, към 700 кревати още са разкрити. Здравни заведения не са обезпечили още кревати, само че има опция. Изпълнителна организация Медицински контрол ще ревизира какви са аргументите за забавянията в Информационната система ", заяви още министърът.

София е най-голямото огнище на ковид. Сигналите към Спешна помощ се усилват, а поради дефицит на екипи и коли за спешна помощ незабавните медици все по-често не съумяват да се отзоват бързо на адресите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР