Двойно повече пари отпуска от 1 август държавата за лечението

...
Двойно повече пари отпуска от 1 август държавата за лечението
Коментари Харесай

Двойно повече пари за лечение на коронавирус

Двойно повече пари отпуска от 1 август страната за лекуването на ковид у нас.

Стойността на клиничната пътека се подвига от 600 на 1200 лева, взеха решение през днешния ден надзорният съвет на здравната каса и лекарският съюз. Това стана броени часове след диалога на премиера Борисов с Националния действен щаб, на който бе взето кардиналното решение за увеличение на пътеката за ковид. А също по този начин и за повдигане цената на всички клинични пътеки, с цел да може касата да покрие входящите проби на всички хора, които влизат в болница без значение от болестта си.

Касата и лекарският съюз се съобразиха с решението на премиера и щаба и оповестиха, че ще има покачване на всички клинични пътеки, само че не прецизираха с какъв брой. Целта е да може PCR пробата да бъде включен в тях, тъй че огромна част от пациентите, които ще бъдат приети в болница да минат през подобен тест, изясни зам.-председателят на лекарския съюз проф. Николай Габровски.

Болниците и лекарите нямат право да желаят PCR тест от пациентите, с цел да ги хоспитализират или прегледат, както и да желаят те да заплащат за него, изрично съобщи и шефката на надзора на НЗОК  Жени Начева, зам.-министър на опазването на здравето. Тя заяви, че опцията лечебните заведения да получат 85% от приходите си, в случай че поради ковид те са паднали под този предел, ще продължи до септември. В случай на потребност - и по-късно.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР