Двойно повече желаещи да станат български граждани са отчетени през

...
Двойно повече желаещи да станат български граждани са отчетени през
Коментари Харесай

Изненада. Руснаци напират за БГ паспорт

Двойно повече искащи да станат български жители са регистрирани през 2020 година. Справка на президентската администрация сочи, че на съображение „ обща натурализация “ са подадени молби от Русия, Армения, Виетнам, Ливан, Сирия и Иран, заяви Нова тв. Експерти изясняват наклонността с бежанската вълна, след ескалация на напрежението в Близкия изток. Резултатът - предходната година българско поданство са получили малко над 18 400 души.

Според арабиста Владимир Чуков доста мигранти виждат в България сигурност, изключително в случай че бягат от конфликтни точки като Сирия или пък Иран. „ Първият дял, който предлага нашата страна, това е успокоение и сигурност. Само си помислете какво е сега в Близкия изток “, разяснява той.

Според наблюдаващи България все по-често се трансформира не в директна, а в последна дестинация. „ Чел съм сърцераздирателни истории какво е било в Харманли, какво е било в другите бежански лагери… България, за жалост, ще поема своята част и своя риск от транспортна коридорна страна в страна с последна дестинация “, споделя проф. Владимир Чуков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР