Двойно ферментиралата бира носи много ползи за здравето, твърдят учени

...
Двойно ферментиралата бира носи много ползи за здравето, твърдят учени
Коментари Харесай

Полезните свойства на двойно ферментиралата бира

Двойно ферментиралата бира носи доста изгоди за здравето, настояват учени - като се стартира от предотвратяване от затлъстяване и се стигне до възстановяване на съня.

За да стигнат до това умозаключение, експертите са изследвали бира, минала двойна ферментация, която е посочила някои разлики от обичайното питие. Става въпрос за марки белгийска бира Хугардън и Вестмале трипъл.

Коя бира назоваваме двойно ферментирала и какви са нейните специфики?

Двойно ферментиралата бира минава процеса на ферментация два пъти - един път в самата пивоварна и още един път в бутилката. Процесът на втора ферментация усилва наличието на алкохол и променя самия усет на питието. Той става по-силен и по-сух.

При двойно ферментиралото питие втората ферментация се приготвя, като се прибавят култури от дрожди към приключената бира, излята в контейнера за продажба. Дрождите не са същите като тези, които се употребяват за бирата, която е обичайната. Новополученото пиво е по-силно, само че и доста по-полезно.

Полезните свойства на двойно ферментиралата бира са потвърдени след проучвания. Учени от Небраска са открили, че бутилката двойно ферментирала бира съдържа милиони пробиотични бактерии. Това са положителните бактерии, които при попадане в храносмилателния тракт отстраняват своите противници, неприятните бактерии, предизвикващи разнообразни заболявания.

 Ферментиране на бира

Рецептата за произвеждане на бира за двойна ферментация е доста остаряла. Получаването на домакински аналог на този тип е доста мъчно. Заготовката включва зърна на покълнала пшеница, малц и овес. Хмелът в бирата не просто обогатява усета, само че и понижава вредата върху черния дроб от алкохолните градуси.

Хмелът работи на свободните радикали, които повреждат чернодробните кафези, като ги унищожава. Затова при пиянство на бира не се получава омазняване на черния дроб, каквото се следи при консумация на други алкохолни напитки. Пиенето на една или две бири защищава и от болести на сърцето, тъй като поддържа равнищата на положителния холестерол.

Всички потребни свойства на двойно ферментиралата бира се отнасят до лимитираните количества от тази напитка. Прекаляването с нея е нездравословно, както и от всеки алкохол. За потребна доза се сочат 2 бири на ден за мъжете и една за дамите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР