Двойно да се увеличи минималната сума на дневните пари за

...
Двойно да се увеличи минималната сума на дневните пари за
Коментари Харесай

След чужбина и у нас: Двойни пари за командировка

Двойно да се усили минималната сума на дневните пари за командировки в границите на България, които предприятия, бюджетни организации, институции и други заплащат на чиновниците си. Това планува смяна в наредбата за командировъчните, оповестена за публично разискване от Министерския съвет.

Наредбата за командировъчните в чужбина не е пипана от 20 г., а за тези в страната - от 15 г.  Сега, когато служащият е на командировка в страната, работодателят му дължи минимум 10 лева дневно, а в случай че остане за нощувка - 20 лева Размерът на дневните пари за ЕС  пък е към 35 евро.
-->
От държавното управление оферират минималният размер на дневните пари за командировка в България да стане от 20 на 40 лева А когато чиновниците пътуват за командировка с персонален автомобил, горивото към този момент няма да се заплаща на база междинния разход, а на комбинирания от градския и междуградски път.

Миналата седмица от Министерския съвет разгласиха предложение за нарастване на командировъчните пари за чужбина. То планува те към този момент да се пресмятат в евро за всички дестинации. Отпада опцията служители да пътуват в бизнес класа на дълги полети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР