Движението за права и свободи също поиска оставката на председателя

...
Движението за права и свободи също поиска оставката на председателя
Коментари Харесай

ДПС също иска оставката на Караянчева, обяви Карадайъ

Движението за права и свободи също изиска оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това стана ясно след изключително изказване на ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

Карадайъ изясни, че Движение за права и свободи са провели съвещания с ГЕРБ, които са изразили единодушие с претекстовете. Консултации са водени също по този начин и с Българска социалистическа партия, ВОЛЯ и част от самостоятелните депутати.
В претекстовете от Движение за права и свободи са показали съответни нарушавания на Конституцията и законите на страната от страна на Караянчева, както и съответни обстоятелства за неизпълнения на отговорностите си като ръководител на Народно събрание.
Припомняме, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че и показа пет претекста за него.
" Първият - непознаване Конституцията на Република България и тъпчене на правилника за работа на Народното събрание, който по силата на решение на Конституционния съд е закон.
Второ, слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната и преобразяване на Народното събрание към придатък на волята на един човек.
 Искане за оставка на Караянчева внасят от Българска социалистическа партия, Нинова разгласи няколко претекста за него Искане за оставка на Караянчева внасят от Българска социалистическа партия, Нинова разгласи няколко претекста за него
Българска социалистическа партия внася искане за оставка на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това разгласи от трибуната лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова....
Трето, жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и влошено качество на закона.
Четвърто, неуважение на правилото на бистрота и гласност в работата на Народното събрание.
Пето - думи, оценки и поведени, рушащи престижа на институцията ", заключи Нинова и даде уточнения по обособените обвинявания към Караянчева. Вижте ги.
От своя страна от ГЕРБ опазиха Караянчева и даже упрекнаха Българска социалистическа партия, че реди държавно управление в сянка.
Единственото, което ви интересува сега е неистовото ви предпочитание да вземете властта, а не да мислите за българските жители, упрекна опозицията ръководителят на групата на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация от парламентарната естрада. Ето и.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР