Движението за права и свободи (ДПС) продължава с усилията да

...
Движението за права и свободи (ДПС) продължава с усилията да
Коментари Харесай

ДПС се среща със съсловни съюзи за по-евтин хляб

Движението за права и свободи (ДПС) продължава с напъните да поддържа предлагането на своя народен представител Делян Пеевски за понижаване на Данък добавена стойност на хляба и някои други „ чувствителни “ артикули. Това стана ясно от думите пред Българска национална телевизия на Халил Летифов, заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи.

„ Ще търсим срещи със съсловни организации, които да ни покажат механизма, по който крайната цена на хляба да бъде понижена. България е най-бедна по приходи в Европейски Съюз. С нашето икономическо развиване ние ще си вървим на опашката по този начин още едно - две генерации, които обричаме на беднотия. Ако желаеме да догоним страните от средноикономическия ешелон в Европа, би трябвало да работим за най-малко двойно увеличение на икономическите индикатори, да подобрим изискванията за вложенията и благосъстоянието както на компаниите, по този начин и на чиновниците “, сподели депутатът от БПС.

Ако понижим крайната цена на хляба, ние ще подпомогнем хората с най-малки приходи, тъй че това не е популизъм. Дебатът ще бъде дълъг, добави Летифов.

По тематиката за намаляването на партийните дотации той съобщи, че предлагането на ГЕРБ има само и единствено популистки цели: „ Въпросът е от кое място ще идват спомагателните средства, придвижването на капитали и кой на кого е задължен. С държавното финансиране процесът е транспарантен - партиите се регистрират пред Сметната палата, известно е защо са разходвани средства. “

Никой гласоподавател не е задължен на Движение за права и свободи или на която и да е партия. За нас локалните избори са извънредно значими, тъй като локалната власт е най-близко до проблемите на хората. Настояваме да се дефинират политики за локалната власт и те да бъдат подпомагани от страната, добави още Халил Летифов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР