Движението за права и свободи (ДПС) е получило сигнал, в

...
Движението за права и свободи (ДПС) е получило сигнал, в
Коментари Харесай

ДПС разкри чудовищна търговия със златни паспорти, има и имена

Движението за права и свободи (ДПС) е получило сигнал, в който има задоволително конкретика, с цел да се разкрие чудовищна скица по придобиване на българско поданство и издаване на документи с погрешно наличие. Това разгласи в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

„ Съдържат се изказвания, че над 120 лица, главно китайци, част от които работят за китайските специфични служби, както и руснаци са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка от един на различен и единствено на фотокопия от тези извлечения са получавали престояване в интервала 2015-2021 година ”, прецизира той.

От Движението изясняват, че в сигнала се съдържат изказвания и се показват съответни имена.

„ Тримата медиатори и двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти. Много забавно е, че всички вложения са на стойност 1 000 001 лева - огледални са. Всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. Оказва се, че той е Вечната Амбър в Агенцията за задгранични вложения. Въпреки че е заемал тази служба при ръководството на ГЕРБ, същият още веднъж е назначен в Агенцията като изпълнителен шеф от един длъжностен министър на стопанската система. Да ви кажа ли кой? Цар Киро ”, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Според Хамид в този момент се появяват въпросите дали Стаменов има близки връзки със служебния министър на стопанската система и през днешния ден министър председател Кирил Петков. „ Дали това лице е от свитата на Цар Киро. Дали има някаква връзка това лице да е издавало за няколко дни капиталовия документ на Цар Киро, който въз основа на това е получил привилегията да купи индустриална зона „ Божурище ” и да я продаде много бързо по-късно ”, сподели още той.

„ Изскачат въпроси за връзките на господин Стамен Янев с министър ръководителя. Но е изключително притеснително, че законодателните начинания, с които желаеме цялостна инспекция на целия този развой, на тази спекулация със „ златните паспорти ”, се прикриват от ръководещото болшинство. Те отхвърлиха нашия план, предложение за инспекция. И в този момент виждаме за какво - те прикриват дейности на лица, които са директно свързани с ръководещите през днешния ден ”, посочи Хамид.

Депутатът от Движение за права и свободи се закани, че ще стигнат до дъно с инспекциите. „ Ще покажем на обществеността каква крият и от какво се тормозят. Цялата информация, която е получена, с имената на всички китайци и руснаци, ще бъде на брифинг в Брюксел пред съответната комисия в Европейския парламент. Няма да спрем и ще покажем какво се крие зад кухите изречения за нулева корупция ”, безапелационен е Хамид. И посочи, че сигналът към този момент е възложен на основния прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР