Движението трябва да е част от нашето ежедневие във всеки

...
Движението трябва да е част от нашето ежедневие във всеки
Коментари Харесай

Кога е най-лошото време за различните упражнения

Движението би трябвало да е част от нашето всекидневие във всеки един миг, с цел да се усещаме добре освен физически, само че и душевен.

Всички сме наясно с безбройните изгоди на гимнастиката, само че фитнес специалистите издават, че резултатите за всеки тип извършения зависят от времето, в което ги вършим. И обратно на доста схващания, че е по-полезно да упражняваме заран, то това не се отнася за всички извършения.

Клиничният психолог Майкъл Бреус, дава отговор в книгата си The Power of When по кое време е най-лошото време за:

Тичане: 6 часа сутринта
Този факт несъмнено ни изненада, защото мнозина от нас вършат своя джoгинг точно в ранната заран, преди да се отдадем на ежедневните задачки. Бреус обаче декларира, че в този миг рискът от пострадвания се усилва. Защото температурата на тялото ни е към момента доста ниска и мускулите и ставите ни са по-уязвими към стрес, травми и разкъсвания. Той предлага да изчакаме най-малко час и половина от момента, в който се събудим, с цел да вдигнем температурата на тялото и да понижим риска от пострадване.

Отборни спортове: Рано заран
Ранната заран не е подобаваща и за отборните спортове, а повода още веднъж се крие в огромния риск от пострадване. Освен това в този миг кортизола и равнищата на тестостерона са високи и играчите няма по какъв начин да се насладят на играта.

 Кога е най-лошото време за другите извършения

Йога: Рано заран
Сутрешната йога може да бъде известна, само че не е най-хубавият избор. Тялото към момента не се е затоплило задоволително, с цел да може да направи дълбоките разтягания, които се постановат при другите пози и затова може да се получат пострадвания. Йогата заран е подобаваща единствено за в действителност напреднали с придвижванията хора.

Силови тренировки: 6 часа сутринта
Температурата на тялото към момента е на доста ниско равнище рано сутринта. Ако упражнявате с гирички или с уредите във фитнеса, когато тялото ви все не е задоволително затоплено, освен, че по-лесно ще се нараните, само че и нямате да постигнете мечтаните резултати, а даже може да се стигне до увеличение на тежестта.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР