Движението по обновения участък на столичния бул.“България“ от “Тодор Каблешков“

...
Движението по обновения участък на столичния бул.“България“ от “Тодор Каблешков“
Коментари Харесай

Пускат движението по обновения бул. България |

Движението по актуализирания сектор на столичния бул. “България “ от “Тодор Каблешков “ до Околовръстен път в посока център се възвръща от през днешния ден. 

С стартирането на този сектор се възвръща цялостното придвижване по булеварда, заяви Столична община. 



Това лято бяха напълно рехабилитирани и актуализирани в двете направления секторите на бул. “България “ от бул. “Гоце Делчев “ до бул. “Тодор Каблешков “, както и от „ Тодор Каблешков “ до Околовръстен път в посока кв. Бояна и от Околовръстен път до моста на р.Боянска /ул. “Даскал Стоян Попандреев “/. Извършен е и ремонт на надлеза над ул. “Васил Стефанов “. Във всички ремонтирани сектори е сложена железна мрежа за издръжливост на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка. 



Продължава работата по възобновяване на тротоарите и отделяне на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстен път, което се планува да се направи през идващия строителен сезон. 

След отварянето на придвижването по бул. “България “ ще стартира създаване на канализация по ул. “Боянски водопад “, която ще бъде затворена за пътни транспортни средства. Изграждането на канализацията е част от разширението на бул. “Тодор Каблешков “, което се извършва сега до ул. “Деян Белишки “. 



За обезпечаване на входно-изходните връзки с кв. “Манастирски ливади – изток “ с изключение на през ул. “Златните мостове “, която е отворена от 5 септември, се обезпечава връзка и през ул. “Костенски водопад “ към бул. “Тодор Каблешков “, а също по този начин и от ул. “Флора “ и ул. “Васил Стефанов “ към бул. “България “. Отваря се и южното платно на бул. “Тодор Каблешков “ при кръстовището с бул. “България “.

Изграждането на бул. “Тодор Каблешков “ е основно за осъществяването на третия градски кръг. С него се извършват напълно нови канализация, тръбопровод, улично осветяване и пътна структура. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул. “България “.

В момента се работи по плана за продължението на бул. „ Тодор Каблешков “ от ул. „ Луи Айер “ до ул. „ Емилиян Станев “, с построяването на което ще приключи построяването на сектора от третия градски кръг до бул. „ Черни връх “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР