Движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция е интензивно,

...
Движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция е интензивно,
Коментари Харесай

Неволи с трафика по границите, ето последните данни

Движението по границите със Сърбия, Румъния и Гърция е интензивно, оповестиха от Главна дирекция „ Гранична полиция “. Информацията за трафика е към 6:00 часа.

По границата със Сърбия трафикът е натоварен на вход за леки коли на Граничния контролно -пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина ". Граничните инспекции на пункта се правят на седем работни места за влизащи леки коли, което е цялостният потенциал. Строително-монтажни действия постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване. За да избегнат интензивния трафик, граничните управляващи поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: „ Брегово ", „ Връшка чука ", „ Стрезимировци ", „ Олтоманци ".
-->
На границата с Румъния придвижването е интензивно на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кардам " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Никопол " на излаз за товарни коли. На 18 август Национална компания „ Пътна инфраструктура “ на Румъния ще прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюргево “, влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “ при излизане от България ще се реализира на старите трасета. Тази краткотрайна организация, поради по-малкия брой трасета за прекосяване, ще докара до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния. Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „ Вама веке “, съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “, е въведено ограничаване за придвижването на товарни коли с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник, ограничаването е от 16:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през взаимните гранични пунктове „ Кайнарджа " / „ Липница “ и „ Крушари " / „ Добромир “ се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

По границата с Гърция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ на излаз товарни коли. От „ Гранична полиция “ предлагат на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград ", Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград " и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник ". През гранични пунктове „ Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ могат да минават единствено леки коли и микробуси.

Нормално се реализира придвижването на всички гранични пунктове със Северна Македония и Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР