Двете национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Катрин

...
Двете национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Катрин
Коментари Харесай

Тасева и Калейн: Можем да се справим с най-трудната задача

Двете национални състезателки по художествена гимнастика Боряна Калейн и Катрин Тасева показаха удовлетворение от получения късмет да изпълнят задачите си стратегии и да играят в многобоя на Световното състезание през септември в Баку, Азербайджан.

Невяна Владинова ще извърши две от съчетанията си в квалификациите – на бухалки и лента.

Ръководството на федерацията и треньорският щаб оповестиха, че разпределението на уредите за шампионата на планетата ще бъде в следната скица 4-4-2, а главната цел е продобиване на две квоти за Токио 2020 от самостоятелната конкуренция.

"Много съм щастлива, че ми е гласувано доверието да играя четири уреда и да се боря за квота за идните Олимпийски игри. Съчетанията ми са доста комплицирани и с едни от най-високите стойности в света. За страдание, регламентът не разрешава и трите да играем в многобоя”, показа Калейн пред формалната страница на БФХГ.

„ Смятам, че това систематизиране на съчетанията е най-правилното, защото най-важното за това Световно състезание е спечелването на две квоти за България. Мисля, че и трите имаме опция да спечелим медали, както в отборното класиране, по този начин и на финалите. Нашата задача с Катрин е малко по-тежка, само че съм уверена, че ще се представим на нужното равнище и ще се борим за медали в многобоя. Независимо от всичко, ние трите постоянно ще бъдем дружно и ще се поддържаме, тъй като дружно сме по-силни”, показа още Боряна Калейн.

Нейната по-опитна съотборничка Катрин Тасева също разяснява решението на управлението на централа и треньорския екип.

 Катрин Тасева
източник: БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР