СподелиСъдът в лондонския квартал Ууд Грийн“ постанови присъди между 3

...
СподелиСъдът в лондонския квартал Ууд Грийн“ постанови присъди между 3
Коментари Харесай

Какви сме българите – измамници или добросъвестни хора?

Сподели
Съдът в лондонския квартал „ Ууд Грийн “ постанови присъди сред 3 и 8 години затвор за българите, подсъдими в най-голямата машинация със обществени помощи и пране на пари в Обединеното кралство, надхвърляща 53 милиона паунда.

На 30 май медиите на острова оповестиха, че българите са наказани от английски съд на общо 25 години и 5 месеца отнемане от независимост. Подсъдимите по случая са Гюнеш Али (на 34 години), Галина Николова (39 г.), Стоян Стоянов (28 г.), Цветка Тодорова (53 г.) и Патриция Панева (27 г.). Те са пледирали „ отговорни “ по повдигнатите им обвинявания в машинация и пране на пари.

Системата е сработвала в продължение на години, само че е останала незабелязана. Докато не се появява един български служител на реда от Сливен – контрольор Васил Панайотов, който води лично следствие и подава сигнал до до английските управляващи. За страдание за неговото присъединяване разбираме едвам преди няколко дни, когато английският вестник „ Таймс “, излезе публикация със заглавие „ Британската нация дължи признателност и рицарско звание на сливенския контрольор Васил Панайотов ”.

„ Нацията дължи признателност на контрольор Васил Панайотов. Ако сметката му е вярна, българският служител на реда от Сливен заслужава рицарско звание. Той е съобщил, че изпитва възходящи съмнения за приток на непредвидени парични средства в неговия град “, написа The Times.

Справка в уеб страницата на Районното полицейско ръководство в Сливен демонстрира, че Васил Панайотов голям брой пъти е печелил премията „ служител на реда на месеца “ или „ служител на реда на годината “.

Той заподозрял нещо неправилно, откакто забелязал по какъв начин негови съграждани ненадейно забогатели:

„ Изведнъж стотици хора започнаха да живеят като баровци и да получават обществени помощи от Обединеното кралство, употребявайки слабостите на английската обществена система “, споделя българският следовател.

Разследването разкрива, че някои от поискалите обществени помощи през живота си даже не са стъпвали във Англия, до момента в който други небрежно купили самолетни билети за там, единствено и само за да се снимат пред даден парцел, тъй че да потвърдят уседналост и да получат финансирането.

Инспектор Васил Панайотов споделя, че подал сигнал за нарушаване в английското Министерство на труда и пенсиите, откакто забелязал по какъв начин в града почнали голям брой нови градежи, разкрили се нови магазини и казина, а някои от местнитежители почнали да се обличат с невиждано количество скъпи дизайнерски облекла.

Британското министерство почнало следствие още през 2021 година след ареста на няколко българи, забъркани в схемата. В момента английската прокуроратура продължава да проверява проблема, защото подозира, че откраднатите 54 милиона паунда са единствено дребна част от източените пари.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели, че доста добре познава чиновниците, работили по случая, както и самия проблем, защото той се е развил по времето, когато е бил шеф на ГДБОП и уточни, че следствието продължава сега и с други страни и добави, че е чиновниците ще бъдат наградени с най-високото отличие в Министерство на вътрешните работи.

В този смисъл българите не трябва да бъдат споменавани в наши и непознати медии единствено като измамници, джебчии и крадци, а е редно да се отдаде заслуженото на добросъвестния чиновник на Министерство на вътрешните работи, който измива срама на България и пази сполучливо реномето на българската администрация.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР