Двете мелодични вечери, наситени с френски шансони, са с вход

...
Двете мелодични вечери, наситени с френски шансони, са с вход
Коментари Харесай

Започна 19-ият Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”- Пловдив 2022

Двете мелодични вечери, наситени с френски шансони, са с вход свободен

Тази вечер в 19.00 часа в Дома на културата „ Борис Христов “ стартира Международният фестивал за франкофонска ария „ Златен ключ ”- най-големият конгрес на френското музикално и песенно изкуство на Балканите и втората по значимост и мащаби демонстрация от подобен тип в Европа.

Фестивалът, който е с вход свободен, ще бъде открит от заместник- кмета по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов. Отново ще звучи химна на събитието – песента „ Шан-з-Елизе ” в специфична джазирана версия в осъществяване на 18- годишната, надарена Кристина Карабельова.

В откриващия концерт ще вземат присъединяване българските лауреати Марина Спасова и Нели Солакова, както и новите звезди на фестивала – възпитаниците на „ Арт Войс Център ”, с началник Румяна Иванова, които са музикални сътрудници на „ Златен ключ “. Красиви осъществявания, наситени с доста страсти ще чуем от Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет, Кристина Енчева на 10 години, Наталия Камагорцева на 12 години и Белослава Петрова на 13 години и други млади гении, които ще пеят известни шансони със особено изработен, актуален аранжимент. Към тях ще се причисли и звездата с опит Ива Ичевска.

Във втората фестивална вечер на следващия ден, още веднъж от 19.00 часа в ДК „ Борис Христов “ стартира концертът „ Олга и другари “ на надарената Олга Василенко от Украйна – дълготраен участник в „ Златен ключ “. Олга и другари са подготвили серия от приятни изненади за публиката и ще заредят с доста положително въодушевление всички присъстващи в залата. Ще чуем още веднъж и двамата братя близнаци Джес и Уесли /Jesse и Wesley/, които са подготвили доста специфичен привет за Пловдив.

19-тият Международен фестивал на франкофонската ария „ Златен ключ “ е под мотото „ Празник на музиката ” и под егидата на община Пловдив – дълготраен сътрудник на франкофонското събитие. Най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde още веднъж ще спомага за популяризирането и положителната реклама на нашия град по света.

Входът и за двете вечери е безвъзмезден!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР