Двете малки лъвчета Терез и Масуд най-сетне са в спасителния

...
Двете малки лъвчета Терез и Масуд най-сетне са в спасителния
Коментари Харесай

Лъвчетата Масуд и Терез вече са в Холандия

Двете дребни лъвчета Терез и Масуд най-накрая са в избавителния център за диви котки в Холандия и се усещат доста добре в новия си дом, научи " Дневник ". Те отпътуваха в неделя от зоологическата градина в София, съпроводени от представители на двете природозащитни организации, които ги избавиха от противозаконния зоокът в Разград – Любомила Кривошиева и Марина Георгиева от фондация " Дивите животни ", и Явор Гечев от " Четири лапи ". Те се бориха се за живота им всекидневно и до скоро полагаха грижи за дребните в клиника " Добро скимване ". Придружава ги и репортерът от БиТиВи Марина Евгениева, която описа за " Дневник " за пътуването.

Изпращането на двете лъвчета в избавителен център в Холандия стана допустимо след сложна борба за живота им, редица перипети и обрати дали ще заминат или ще останат в зоопарка в Пазарджик, бавене на документи и два цивилен митинга. След повторната интервенция на премиера животните бяха иззети от Разград и писмено оформяне на заминаването.

Когато укрепнат здравословно и са подготвени, лъвчетата най-вероятно ще бъдат пуснати на независимост в Южна Африка.

 Лъвчетата Масуд и Терез към този момент са в Холандия
© фондация "Четири лапи "

Петмесечните животни са пристигнали в 2.45 ч. българско време в понеделник против вторник в новия си дом, описа Марина Евгениева. Засега са настанени в пространство с обща повърхност на заграждението 50 квадратни метра, само че скоро ще бъдат преместени на по-голяма повърхност. Във вътрешната част на " детската им стая " се поддържа непрекъсната температура, над мястото за спане на животните има инфрачервени лампи.

Още с идването си, дребните незабавно са почнали да си играят, без да се плашат от човешкото наличие и светкавиците на фотоапаратите. Животните са понесли добре и дългото пътешестване до новия си дом.

 Терез и Масуд в новата си
© Марина Евгениева, фондация "Четири лапи "

Терез и Масуд в новата си " детска стая " в избавителния център Фелида
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР