Двете Кореи продължават да демонстрират жестове на сближаване на зимната

...
Двете Кореи продължават да демонстрират жестове на сближаване на зимната
Коментари Харесай

Пхенян покани южнокорейския президент на среща на върха

Двете Кореи не престават да показват жестове на доближаване на зимната Олимпиада. Севернокорейският водач Ким Чен Ун предложения в Пхенян южнокорейския президент Мун Дже ин. Поканата беше отправена устно от сестрата на Ким, която е на посещаване в Южна Корея. Президентът Мун отговори, че визитата ще е допустима, когато има нужни условия за нея.

Кимчи, обичайното корейско зеле и оризова напитка споделиха на една маса най-наблюдаваните политици по време на Олимпиадата. Южнокорейският президент одобри в резиденцията си високопоставените севернокорейски посетители и упованията се потвърдиха.

От името на брат си, сестрата на Ким Чен ун предложения президента Мун в Пхенян.
Ким Еуи - киеом, представител на президента на Южна Корея: " Специалният делегат Ким Йо Чен съобщи писмо от Ким Чен ун, което показва неговото предпочитание за възстановяване на връзките сред двете Кореи. След това тя устно съобщи поканата на Ким Чен ун за посещаване в Пхенян в уместно време, той декларира, че желае де се срещне с президента Мун Дже ин допустимо най-рано ".
Южнокорейският президент, който от дълго време ратува за разговор не одобри незабавно поканата. Той изиска да бъдат основани положителни условия за сходна аудиенция и прикани Севера да търси по-активно диалог с Вашингтон.

Белият дом се притеснява от поддаването на Сеул пред по този начин наречената " атака на чара " от страна на Севера.След години напрежение,двете резделени страни,технически във война,демонстрираха впечатляващо разведряване. Де юре ръководителят на Северна Корея Ким Йон Нам написа ясни послания в книгата в Синия дом в Сеул.

" Желанието на корейския народ е Северът и Югът да се обединят ", гласи едното от тях.

Ако препоръчаната от Ким среща на върха се реализира,тя ще бъде първата от 2007 ма насам.

След тричасовите публични диалози,в духа на олмипийското помирение,управляващите в Сеул и Пхенян изгледаха дружно хокейния мач,в който общият корейски тим дами загуби от отбора от Швейцария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР