Двегодишно британско момченце стана най-младият човек, достигнал базовия лагер по

...
Двегодишно британско момченце стана най-младият човек, достигнал базовия лагер по
Коментари Харесай

След 4-годишната Зара: Картър, който е само на две години, стигна до базовия лагер на Еверест

Двегодишно английско момченце стана най-младият човек, достигнал базовия лагер по пътя към Еверест, заяви вестник " Дейли мирър ", представен от Dnes.bg. Картър Далас се е " изкачил " до базовия лагер в Непал на височина към 5300 метра над морското ниво на 25 октомври. Той е приключил прехода на гърба на баща му Рос, на 35 години, дружно с майка му Джейд, на 31 години.

Триото от Глазгоу е на едногодишно пътешестване из Азия, прецизира изданието. Смята се, че предходният връх за постигане на базовия лагер принадлежи на 4-годишно момче от Чехия. Бащата на Картър е представен да споделя, че детето даже се е справило по-добре от него и брачната половинка му.

Докато Рос и Джейд са имали признаци на височинна болест, Картър е бил безусловно добре, настояват медиците в екипа, стигнал базовия лагер. Рос споделя, че всички са били добре готови за пътуването, защото постоянно практикуват " дихателни техники " и всички се гмуркат в ледена баня, в това число Картър.

Рос и Джейд са дали къщата си в Шотландия чартърен и са си купили три еднопосочни билета за едногодишно пътешестване през август 2023 година. Те са кацнали в Индия, след което са посетили Шри Ланка и Малдивите, преди да отидат в Непал. А след Непал са били на женитба в Малайзия, а след това в Сингапур. Новата година прекарват на тайландския остров Ко Ланта. В момента фамилията е в джунглата на Тайланд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР