Две убийства на пътя под индиго с различни последствия за

...
Две убийства на пътя под индиго с различни последствия за
Коментари Харесай

18-годишният Янко уби Айхан както Начо – Ферарио Спасов. Ученикът лежа в ареста и му взеха книжката

Две убийства на пътя под индиго с разнообразни последици за отговорния водач. Това са случаите на Начо Пантелеев от Лясковец и Янко Петров от Хисаря. И двамата са млади, карат скъпи коли, с които връхлитат върху скромните коли, в които се возят жертвите им.
Янко Петров е на 18 година Ученик е. Има брошура от 23 дни. В понеделник вечерта е зад кормилото на мощното си Ауди А5 и се движи по пътя от град Баня към Карлово. При изпреварване не преценя дистанцията и внезапно се прибира в своята лента, с цел да не се удари челно в идващия отсреща автомобил. С висока скорост обаче блъска откъм гърба непретенциозен “Фолксваген Голф ”, каран от 61-годишния Айхан Чалъков. От удара дребната кола излетява от шосето и се забива в дърво. Водачът ѝ умира на място.
По същия метод Начо Пантелеев умъртви Ферарио Спасов в голфа му, който също като Айхан почина на 61 година, блъснат откъм гърба от мощния мерцедес на нарушителя.
Начо Пантелеев беше освободен с най-леката мярка “подписка ” от прокурор Йордан Кожухаров от Велико Търново. След абсурда, който провокира това, следствието му беше конфискувано и пратено в Ловеч. Освен на независимост, Начо се оказа и с шофьорска брошура в джоба след злополуката.
За разлика от него ученикът Янко е арестуван за 72 часа, оповестиха от окръжната прокуратура в Пловдив, която проверява случая.
В четвъртък момчето е освободено с парична гаранция от 5 хиляди лева, книжката му е отнета и има възбрана да напуща страната, споделиха от прокуратурата за “24 часа ”. Мотивите на прокурора да го освободи са, че е възпитаник, не е осъждан, няма заплаха да се укрие и най-много – няма предходни нарушавания на пътните правила. За разлика от стремително освободения Начо от Лясковец.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР