Две трети от местата за настаняване са заети за Коледа

...
Две трети от местата за настаняване са заети за Коледа
Коментари Харесай

Къщите за гости заети за празниците

Две трети от местата за настаняване са заети за Коледа и Нова година, сочат данни на Института за разбори и оценки в туризма (ИАОТ). Въпреки новите разпореждания и студентите ще честват, само че този път в къщи за посетители. Те обаче ще бъдат следени за броя на гостите и спазването на противоепидемични ограничения.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова сезира Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Министерство на вътрешните работи и районните здравни инспекции за незабавни инспекции. Те ще се правят в интервала към студентския празник (7 - 8 декември).

Сакнкции за хотелите и къщите за посетители ще има и ако на инспекторите от комисията не бъде предоставено уверение за категоризация, туристическият обект се затваря, до момента в който не бъде категоризиран, и се постанова глоба 1000 до 10 000 лева При липсва на информация пък санкцията е сред 500 и 1000 лева

Според последната наредба на здравния министър проф. Костадин Ангелов се преустановяват визитите в заведенията за хранене и развлечения, а също и частните празненства за повече от 15 души.

По думите на ръководителя на Съюза на туристическия бизнес в Банско и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Малин Бистрин потребителите не биха предпочели туристическа услуга, без да се хранят в ресторанта на хотела. „ Така хотелите се обричат да загинат в този интервал ", разяснява той, като добави, че от бранша са подготвени да работят на 30 или 50% от потенциала на заведенията за хранене единствено за своите посетители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР