Две трети от германците казват в социологическо допитване, че биха

...
Две трети от германците казват в социологическо допитване, че биха
Коментари Харесай

Проучване: 2/3 от германците искат ново правителство

Две трети от германците споделят в социологическо допитване, че биха желали да видят ново държавно управление в Германия, единствено ден откакто болшинството от гласоподавателите съобщи в друга анкета, че не е предостатъчно от работата на немския канцлер Олаф Шолц и неговия кабинет, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

64% от интервюираните през днешния ден от социологическия институт ИНСА за известния вестник „ Билд “, споделят, че промяната на държавното управление би била от изгода за Германия. Едва 22%, по-малко от един на всеки четирима запитани, биха желал да се резервира настоящето съдружно държавно управление, формирано от социалдемократите (СДПГ) на Шолц, Зелените и подкрепящите бизнеса Свободни демократи (СвДП).

Вчера социологическото изследване „ Политибарометър “, извършено от „ Група за проучване на изборите “ по поръчка на немската социална телевизия Зет Де Еф, сподели, че 51% от германците са недоволни от работата на Шолц като канцлер, а 58 % считат, че съдружното държавно управление се оправя зле с работата си.

Новото изследване демонстрира, че удовлетвореността от Шолц и неговата СДПГ понижава, като в този момент 70% от интервюираните са недоволни от работата му, или с 10 процентни пункта повече, в сравнение с преди четири седмици.

Освен това лявоцентристката СДПГ губи от ден на ден позиции пред крайнодясната „ Алтернатива за Германия “ в изследването за „ Билд “ и към този момент има единствено 18%, с два пункта по-малко от миналата седмица, и три пункта зад „ Алтернатива за Германия “, която остава твърдо с 21%.

На опозиционният закостенял блок ХДС/ХСС доверие гласоподават 27% от запитаните, Зелените са с 14%, СвДП с 8%, като означават лек растеж от по един пункт. Партия „ Левите “ остава без смяна от 5 %.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР