Две трети от бразилците смятат, че оставката на министъра на

...
Две трети от бразилците смятат, че оставката на министъра на
Коментари Харесай

Бразилците песимисти за управлението след оставката на министър

Две трети от бразилците считат, че оставката на министъра на правораздаването Серхио Моро от администрацията на президента Жаир Болсонару ще има негативно влияние върху страната, демонстрира ново изследване, съобщи " Блумбърг ".

Анкетата, извършена от XP / Ipespe, беше извършена измежду 800 души и беше оповестена в събота.

Участниците са разграничени по въпроса дали утвърждават решението на Моро да напусне държавното управление. Около 49% са споделили, че чакат останалата част от ръководството на Болсонару да бъде " неприятна " или " ужасна " ; единствено 18% считат, че ще бъде " добра " или " отлична ".

Моро подаде оставка на поста си в петък след противоречие с президента по отношение на желанието на Болсонару да размени ръководителя на федералната полиция в Бразилия. На конференция някогашният арбитър упрекна Болсонаро в опит за интервенция в полицейските следствия.

Този ход раздруса Бразилия и неговите пазари: бразилският реал падна с 4% при новините, а акциите завършиха деня с 5,5% по-нисък курс.

Припомняме, че следващ министър напуща кабинета от началото на пандемията поради недоразумение с президента.

Преди него си отиде здравният министър.

Според анализатори може да се стигне до импийчмънт на Болсонару.

Около 60 000 са болните, а повече от 4000 жертвите в страната от ковид, към който президентът искрено демонстрира песимизъм.

Той се включи в митингите против строгите ограничения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР