Две станции във Видин ежедневно следят нивата на радиация в

...
Две станции във Видин ежедневно следят нивата на радиация в
Коментари Харесай

Две станции във Видин следят изкъсо нивата на радиация в региона

Две станции във Видин всекидневно наблюдават равнищата на радиация в района, научи организация BulNews.
Подготвя се и електронен указател на бомбоубежищата у нас. Чрез него всеки ще може да открие кое е най-близкото в региона, заяви Огнян Петров - секретар на Общинския щаб за отбрана при бедствия.
"В момента се построява и единна осведомителна система на бомбоубежищата в България, където ще бъде посочено от кой регион къде ще бъдат ориентирани хората. Ние нямаме огромни публични бомбоубежища както в София, нямаме метро и огромни МОЛ-ове. Те са с избран потенциал и не е желателно да има повече хора, тъй като по площ толкоз се поставя за жителите. Ще бъдат ориентирани хората. ", изясни Огнян Петров.
Видин има запас от калиев йодид.
"Винаги сме имали и имаме избран запас в общината. В момента тя разполага с 13 338 кутии калиев йодит. При радиация, пораждане на радиация и повишение на радиоактивното ходило в региона на Видин ще бъдат раздавани на популацията.
Искам единствено да подчертая, че всекидневно в града има две станции, които замерват радиационния декор - едната е при Пожарната, а при Община Видин има дежурен, който всеки ден следи равнищата на радиацията. "
Няма покачване на радиационния декор в страната и няма съображение за безпокойствие на жителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР