Две седмици след поемането на властта от талибаните някои афганистанки

...
Две седмици след поемането на властта от талибаните някои афганистанки
Коментари Харесай

Афганистанки се връщат на работа, неусетили големи промени под игото на талибаните

Две седмици след поемането на властта от талибаните някои афганистанки към този момент са се върнали на работа - новите господари на страната дадоха обещание да следват по-гъвкав курс към дамите, в сравнение с по време на предходното си ръководство, когато отношението към тях беше доста грубо, предава Франс прес.

Запитани от организацията дами, работещи в опазването на здравето и образованието, настояват, че не са забелязали в тези браншове особени промени спрямо началото на август, преди талибаните да дойдат на власт.

Други служителки и работнички чакат позволение да се върнат на работа, откакто талибаните увериха, че ще им разрешат да се трудят съгласно тяхното пояснение на шериата - ислямския закон, т.е. настрана от мъжете.

В Кабул още веднъж е почнала работа една здравна сестра от Еф Ем И Се - клиника, поддържана от френското държавно управление. " Някои от колежките ми не са се върнали, други се пробват да изоставен Афганистан ", споделя тя, само че желае да остане анонимна, както и всички останали питани дами, с цел да избегне възможни репресии.

Въпреки че при предходния талибански режим (1996-2001 г.) множеството дами нямаха право да работят, някои получаваха позволение, по-специално за работа в опазването на здравето. Миналия петък новото Ислямско емирство прикани тези професионалистки да тръгнат отново на работа и да работят " обикновено ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР