Две седмици след като Meta стартира своя конкурент в Twitter

...
Две седмици след като Meta стартира своя конкурент в Twitter
Коментари Харесай

Истерията по Threads започва да затихва

Две седмици откакто Meta започва своя съперник в Twitter Threads и получи невиждано количество регистрирани консуматори, лудостта към приложението стихна. 

След надхвърляне на 100 милиона потребителски регистрации за по-малко от седмица, ангажираността на потребителите в Threads се забави, като дневните дейни консуматори на Threads са намалели от 49 милиона на 7 юли, два дни след стартирането му, до 23,6 милиона консуматори предишния петък, съгласно отчет. Средното време за потребление на приложението също е спаднало от 21 минути на 6 минути за същия интервал от време.
-->
Забавянето загатва за идните провокации за Meta, защото се стреми освен да отвлече потребителите от Twitter, само че и да построи услуга, която доближава до доста по-голяма публика. Threads към този момент се сблъсква с някои от постоянно срещаните проблеми, които постоянно изтезават обществените медийни платформи, в това число задържане на потребителите, спам и ранен регулаторен надзор към метода му към модерирането на наличието. Също по този начин към момента не е ясно какъв брой вложения на Meta в построяването на Threads в действителност ще възлизат на финансова възвращаемост за компанията.

Ръководителите на Meta признаха, че да накараш потребителите да се записват за оживено ново приложение е доста по-лесно, в сравнение с да ги убедиш да продължат да се ангажират в дълготраен проект.

Ръководителят на Instagram Адам Мосери, който следи стартирането на Threads, също загатна за проекти за прибавяне на функционалности като настолна версия на приложението, емисия единствено с сметки, които потребителят следва, и бутон за редактиране. 

Междувременно Threads се бори с постоянно срещан проблем в обществените медии - спам. Потребителите се оплакват от отговори на изявления, цялостни със спам връзки и предлагащи „ дарове “ в подмяна на нови почитатели, което значи, че платформата „ ще би трябвало да стане по-строга във връзка с неща като ограничавания на скоростта “, защото „ спам офанзивите са се нараснали “.

Акциите на Meta скочиха с повече от 6% след стартирането на Threads, само че някои анализатори, които наблюдават компанията, са скептични, че Threads бързо ще способства за крайния резултат на компанията, в случай че въобще ще способства.

Приложението може също по този начин в последна сметка да добави главния рекламен бизнес на Meta, който може да получи подтик, откакто се сблъска с провокации от необятния спад на пазара на онлайн реклами и промени в практиките на Apple за дискретност на приложенията.

Подобно на Twitter, Threads се бори да притегли рекламодатели, защото естеството на приложението за вести и публични диалози в действително време значи, че наличието от време на време е отрицателно или спорно. Още преди Мъск да поеме Twitter и да отчужди рекламодателите, платформата представляваше дребна част от пазара за продажба на реклами в съпоставяне със собствеността на Meta.

Threads обаче евентуално ще има преимущество в Twitter, тъй като Meta е известна като компания, която дава ясна стойност за рекламодателите, сподели Скот Кеслър, началник на световния софтуерен бранш в изследователската компания Third Bridge. Ако не друго, сподели той, рискът може да е, че някои рекламодатели могат да помислят два пъти дали да похарчат за още една платформа Meta против диверсифициране на рекламната си тактика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР