Две седмици след фиаското около опита за разрешение на нова

...
Две седмици след фиаското около опита за разрешение на нова
Коментари Харесай

Здравният министър смени шефа на непостроената държавна Детска болница

Две седмици след фиаското към опита за позволение на нова частна болница " Мама и аз " - служебният здравен министър Галя Кондева реши да уволни шефа на от дълго време чаканата и все по този начин непостроена Национална педиатрична болница.

Николай Борисов, който ръководи капиталовата компания за построяването на лечебното заведение, е отхвърлен след " вътрешен одит ".

Установени са редица нарушавания, настояват от Министерство на здравеопазването, като разказват следните проблеми:
непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение и унищожаване на съществуващи здания за потребностите на болницата;необосновано разходване на суми за юридически услуги при съществуване на административен потенциал за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите;липса на подадена Бизнес стратегия от страна на Съвета на директорите;неизпълнение на решението на Народното събрание за даване на обновен план-график за ускорено създаване на Национална детска болница и незадоволителна връзка и бистрота с обществеността по основаването на Национална детска болница
Кондева е поканила представители на Обществения съвет за построяването на болничното заведение в министерството за разискване на одитния отчет.

По време на срещата бе показан краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Здравната капиталова компания за детска болница ” ЕАД – доктор Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Той е показан като експерт по акушерство и гинекология, има добити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по обществена медицина и организация на опазването на здравето и фармацията.

От Министерство на здравеопазването настояват, че Глигоров има " богат опит в спешния мениджмънт на приблизително и високо равнище ".

Той е бил шеф на АГ отделението в УМБАЛ-Пловдив, по-късно става шеф на Спортния диспансер в Пловдив, а от 1 март 2023 година е назначен за пълномощник на МБАЛ " Св. Анна " - Варна в мандата на остарелия длъжностен кабинет на Гълъб Донев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР