Две събития се случват днес на срещата на върха на

...
Две събития се случват днес на срещата на върха на
Коментари Харесай

Двойна бомба на срещата на Г-7 в Хирошима

Две събития се случват през днешния ден на срещата на върха на най-развитите стопански страни в японския град Хирошима. Едното е обвързвано с войната в Украйна, а другото с опълчването сред Вашингтон и Пекин.

Украинският президент Володимир Зеленски се чака да дойде през днешния ден в Хирошима, с цел да взе участие в срещата. Той ще организира този уикенд и двустранна среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон, научи Франс прес от дипломатически източници.
-->
Един от тези източници удостовери, че Зеленски се чака да дойде през днешния ден и че ще взе участие в срещи на следващия ден с водачите на страните от Г-7, само че и с техните посетители, в това число от Бразилия и Индия.

Украинският президент ще дойде в Хирошима на борда на аероплан, възложен от Франция след диалог с Еманюел Макрон и „ по искане на украинците “, посочи френски дипломатически източник.

Другото събитие е, че водачите на страните от Г-7 ще излязат с декларация за общ метод във връзка с Китай, съобщи тази заран съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

Съливан посочи, че задачата на страните от Г-7 е да понижат рисковете в връзките с Китай, а не да сложат завършек на съдействието с Пекин.

Очаква се в декларацията да бъдат обрисувани способи за отбрана на чувствителни технологии, в това число и ограничения в областта на вложенията.

" В декларацията ще бъде маркирано, че всяка страни си има свои лични връзки и метод, само че че сме обединени и споделяме набор от общи детайли ", сподели още Съливан, имайки поради проектите на страните от Г-7 да продължат съдействието си с Китай, като в това време показват безпокойството си по редица въпроси, свързани с връзките с Пекин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР