Две ръце, едно сърце – работилница за тъкани в Родопите.

...
Две ръце, едно сърце – работилница за тъкани в Родопите.
Коментари Харесай

Работилница учи деца и възрастни на родопски занаяти

" Две ръце, едно сърце – работилница за тъкани в Родопите ". Целта на тази самодейност е да разсъни любовта у дребни и огромни окуражени хора към родопските занаяти и просвета. Участниците ще гостуват в село Манастир, община Лъки, в границите на пет дни. Ще прекарват време с дами от обитаемото място и ще се срещнат с целия развой - от чепкане, развлачване, предене, намотаване, сноване и вдяване до тъкане на губери и халища.
Ученици и възрастни ще се научат да кроят, обточват и шият везани родопски терлици и да тъкат парцалени черги. Във времето, отвън заниманията със занаятите, с изключение на да се любуват на невероятната природа на Родопите, участниците ще имат опцията да изследват и научат част от локалните акцент, обичаи, традиции и даже предписания. Работилницата ще се организира в интервала от 13.08.18 година до 18.08.18 година в Манастир, считащо се за най-високото село на Балканския полуостров.
Всеки, който желае да се включи, има два дни, с цел да го направи, като попълни формата за присъединяване: https://goo.gl/forms/LXYQvs8tG9RyfgIp2, не по-късно от 15.06.18 година С приоритет при реализиране на избора ще са претенденти, които са с ползи сфера, близка до концепцията на работилницата, безработни, хора със свободни специалности, възпитаници от учебни заведения по облекло, учители, актьори.
Организатори са Сдружение " НИШАН " и Народно читалище „ Христо Ботев 1929 “, село Манастир, а финансирането е от „ Пловдив 2019 “. Разходите, които се покриват, са за превоз, настаняване и осъществяване на работилницата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР