Две пилотни коли са придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран

...
Две пилотни коли са придружавали буса с нелегални мигранти, шофиран
Коментари Харесай

Жандармеристът бил в схема за трафик на мигранти

Две пилотни коли са придружавали буса с незаконни мигранти, каран от жандармерист. Това изясни пред NOVA Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

Случаят е от сряда. Полицай от профилираните сили в Столична дирекция на вътрешните работи беше арестуван поради каналджийство. 23-годишният мъж е заловен зад кормилото на микробус с 31 мигранти в него.

23-годишният Денислав Борисов, който е чиновник в бранш „ Специализирани полицейски сили ” към Столична дирекция на вътрешните работи,  е спрян към 8.30 часа сутринта на автомагистралата край Пловдив. Бил е облечен в полицейска униформа. Попитан от сътрудниците си – служители на реда какво транспортира, той не е дал смислени пояснения, само че се е легитимирал със служебна карта, евентуално, разчитайки, че по този метод ще отклони инспекцията.

След като е арестуван, Борисов е обяснил пред проверяващите, че станал каналджия, тъй като има заем. Задържаният е признал, че и различен път е взел участие в трафик на чужденци. Борисов е арестуван за 72 часа.

„ Вчера на служителя на реда е повдигнато обвиняване за това, че подкрепя прекосяването на чужденци. Той е признал виновността си. Изразил е страдание. Задържан е до 72 часа. Предстои внасяне на искане до съда за взимане на непрекъсната мярка задържане под стража ”, съобщи Чавдар Грошев.

Той изясни, че са открити 2 пилотни коли, които са придружавали буса. Днес ще бъдат разпитани лицата, които са управлявали тези коли. Двамата са от Перник, единият е барман, другият – готвач.

Пред проверяващите те са признали, че и различен път са превозвали бежанци.

Мигрантите пък са обяснили, че са платили в Турция.

За момента проверяващите не могат да открият каква тъкмо сума са плащали мигрантите, нито какъв брой тъкмо е трябвало да получи българският служител на реда.

Седем часа преди да заловен буса, ръководен от служителя на реда, в същия регион е арестуван различен микробус с 25 мигранти от Афганистан. Шофьорът е на 35-години от Харманли. Обяснил, че преди два дни е бил нает от двама турски жители. Въпреки че проверяващите не могат да потвърдят още връзка сред двата случая, общото е, че и двата микробуса с мигранти потеглят от едно и също бургаско село и че последна цел е една и съща – границата със Сърбия.

„ По това дело може да се каже, че на 90% следствието е завършило. Той направи цялостни признания, приказва, с кои лица по какъв начин са се договаряли. Става въпрос за двама турски жители, които са му платили 4800 лв., с цел да транспорти бежанците от бургаско село до региона на град Сливница ”, съобщи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР