Две от емблемачните лица от историята на българската атлетика Светла

...
Две от емблемачните лица от историята на българската атлетика Светла
Коментари Харесай

Шампиони подкрепиха А1 атлетика за младежи

Две от емблемачните лица от историята на българската атлетика Светла Димитрова-Пищикова и Живко Виденов се включиха в следващото занятие от известната програмата „ А1 атлетика за младежи “ на БФЛА и водещия български телеком А1. Над 50 деца от няколко софийски клуба се включиха в щафетни игри за деца от 7 до 12 години, както и в контролно съревнование на 60 м и скок дължина. Заниманията на ст. „ Васил Левски “ се водиха от екип на БФЛА и рекордьорката ни на скок дължина в зала (6.91) Магдалена Христова, която управлява състезателен клуб „ Приорити “.

Димитрова-Пищикова и Виденов връчиха грамотите на децата, които желаеха фотоси и подписи от известните спортисти. Светла Димитрова-Пищикова е двукратна европейска шампионка на 100 м с трудности, вицешампионка на света в тази дисциплини и двукратна международна шампионка на седмобой за девойки. Живко Виденов е народен рекордьор на 60 м с трудности в зала (7.52) и 110 м с трудности (13.33), и е финалист от международни и европейски шампионати.

Популярната стратегия „ А1 атлетика за младежи “ към този момент мина през няколко града на страната, измежду които Перник, Петрич, Сандански и Видин, а в идващите дни са планувани занимания в Костенец и Пловдив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР