Две от 52-те акредитирани висши училища в България намират място

...
Две от 52-те акредитирани висши училища в България намират място
Коментари Харесай

Два български университета в световната класация на THE: СУ и ТУ-София след първите 1200 |

Две от 52-те упълномощени висши учебни заведения в България намират място в

Те са , който дебютира, и . И двата са класирани след първите 1200. (категорията е " 1201+ " ) с 10.6–22.3 точки. Под линия, измежду висшите учебни заведения, които не са включени с следващ номер, е Висшето учебно заведение по мениджмънт във Варна.

В рейтинга са включени над 1600 университета от 99 страни.

За съпоставяне на представянето ни в района: Румъния е показана от 18 висши учебни заведения, първото от които - Букурещкият университет - е в групата на класираните сред 501-ото и 600-ото място. От Гърция те са 13. Първи е Атинският университет Харокопио, №351-400. Сърбия има три, също като нас, само че и трите са класирани и първият - Университетът в Крагуевац - е в групата сред №401 и №500.

В Топ 10 не престават да преобладават Съединени американски щати и Англия.

Първото място запазва Оксфордският университет във Англия. Второто и тази година разделят американските Калифорнийски софтуерен институт и Харвард. Четвъртото е за Станфордският университет, петото делят Кеймбриджкият университет и Масачузетският софтуерен институт.

Топ 10

1. University of Oxford

2. California Institute of Technology и Harvard University

4.  Stanford University

5.  University of Cambridge и Massachusetts Institute of Technology

7.  Princeton University

8. University of California, Berkeley

9.  Yale University

10.  The University of Chicago

Университетите, които са разгласили медицински научни отчети, свързани с COVID-19, имат доста по-добър импакт фактор, т.е. доста по-голям междинен брой цитирания, демонстрират данните. Те са 19. Засега е неразбираемо дали пандемията ще утвърди или промени съществуващата подчиненост в международното висше обучение.

11 от тези 19 институции са в Китай, една е в Тайван, друга е в Хонконг. В резултат на това Китай към този момент заема петото място по брой институции в Топ 200 и се изкачва с 10 позиции по отношение на предходната година, като изпреварва Канада и се изравнява в Нидерландия.

Топ 200

Най-добре представящите се страни в Топ 200 са Съединени американски щати - 57 висши учебни заведения, Англия - 28, Германия - 22, Австралия - 12, Китай и Нидерландия - по 10, Канада - 7, Швейцария - 7, Южна Корея - 6, Франция, Хонконг и Швеция - по 5.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР