Две награди за разследваща журналистика даде фондация Радостина Константинова тази

...
Две награди за разследваща журналистика даде фондация Радостина Константинова тази
Коментари Харесай

Генка Шикерова от Свободна Европа получи награда за разследваща журналистика Радостина Константинова

Две награди за проверяваща публицистика даде фондация " Радостина Константинова " тази година - на Генка Шикерова от Свободна Европа и на Ивайло Станчев от " Капитал ".

Шикерова получи отличие за материала си, оповестен при започване на март тази година. Той споделя за преодоляването на Пловдивския панаир от предприемача и почетен консул на Русия в България Георги Гергов.

Това е трета премия за журналистка, която Генка Шикерова получава от фондацията. През 2020 година тя беше отличена с за проверяваща публицистика за неизлъченото от Нова телевизия следствие. През 2016 година Шикерова получи приз и за репортажите си за повишени цени, на които Агенцията за бежанците е купувала храната за потърсилите леговище, и разкрития за харченето на държавни пари в Спешна помощ.

В четвъртък Ивайло Станчев от " Капитал " получи оценката за проверяваща публицистика поради поредицата от изявления „ АЕЦ „ Козлодуй " е „ обезщетил " компании на Христо Ковачки с 25 млн. лв. “, „ Съмнителна поръчка за 84 млн. лева на АЕЦ „ Козлодуй " сочи към Людмил Стойков “ и.

Общо 23 следствия на 22 тематики са взели участие в състезанието тази година, оповестиха от фондация " Радостина Константинова ". Разследващите материали са оценени от жури с членове Люба Ризова, Валери Тодоров, Добрина Чешмеджиева, Къдринка Къдринова, Лили Маринкова, проф. Милко Петров, Михаил Вешим и Светла Петрова.

Фондация „ Радостина Константинова “ връчи и стипендия на студента по публицистика от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ Петър Желев . Кандидатурите на младите участници са били оценени от проф. Луливера Кръстева, проф. Ефрем Ефремов и Зина Соколова.

Фондацията е основана на 11 май 2011 година от близки и сътрудници на журналистката Радостина Константинова. Тя е една от основателките на Пресгрупа „ 168 часа “ и вестниците „ 168 часа “, „ 24 часа “, „ Монитор “ и „ Политика “. Основната цел на фондацията е да предизвиква обективната проверяваща публицистика в България.
 Всички обичат Гергов. Как се случи завладяването на Пловдивския панаир  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР